Дніпряни вирішили «розібратися» з водіями маршруток

Не секрет, що деякі маршрутки  у місті мають не задовільний стан. Дніпряни прагнуть це змінити, адже мова, перш за все, про безпеку.

666

«На даний час величезна кількість маршрутних таксі щодня експлуатуються з порушенням правил перевезення пасажирів, чим становлять небезпеку для життя та здоров’я мешканців міста.
Серед основних порушень можна виділити такі: порушення інтервалів та графіку руху, перевезення пасажирів в кількості, що перевищує загальну кількість місць у салоні, порушення ПДР (наприклад швидкісного режиму, правил зупинки тощо), відмова у наданні льотного перевезення відповідним категоріям. Окремо потрібно підкреслити технічний стан рухомого складу: несправні гальма, пошкоджені сидіння, пошкоджені або відсутні прилади, несправні габарит та освітлення, відсутні ремені безпеки навіть у водія та інше.
Наслідком такої роботи перевізників є велика кількість ДТП з участю маршрутних таксі.  Численні звернення до місцевих контролюючих органів не дають жодних результатів», – пише автор петиції Владислав Прокопчук.

Дніпрянин пропонує провести службову перевірку діяльності відповідних державних департаментів з прийняттям рішучих кадрових рішень.   Результати перевірки оприлюднити через сайти міської ради та міського голови.  А також  провести позапланову перевірку роботи перевізників. Результати перевірки оприлюднити через зазначені сайти і заснувати тристоронню комісію для щомісячної перевірки роботи перевізників.

Для розгляду петиції потрібно зібрати 900 підписів протягом 30 днів, починаючи з 14 серпня.