До голосу голос: на Дніпропетровщині провели фестиваль-конкурс (Фото)

13 жовтня 2019 року у селищі Покровське Покровського району відбулося святкування 240-ї річниці з дня заснування селища. Людно та масово було того погожого дня. Виставки майстрів народного мистецтва, різноманітні гостинні двори із смаколиками, розваги для дітей, ярмарок продаж, святкові концерти тощо.

Цього дня проходив і другий міжрегіональний фестиваль-конкурс народної творчості Покровської ОТГ (голова – С. А.  Спажева) «До голосу голос – пісенне намисто, єдність козацтва від міста до міста».  У ньому взяли участь  творчі колективи Софіївської ОТГ Софіївського району, Троїцької ОТГ Павлоградського району, Покровської ОТГ та Васильківського району. У конкурсі змагалися як солісти віком від 14 років та старші, так і дуети, тріо, ансамблі та хори.

Наша делегація була численною: соліс­ти Анастасія Данилюк, Наталія Гордієнко, Наталія Данилюк, Анастасія Ковальчук, Іван Свистун, Валерія Красюк; вокальне тріо «Щасливі діти», дует «Позитивчик» та Зразковий аматорський вокальний ансамбль «Зорепад». Ми взяли 5 призових місць – два золота, два срібла та одну бронзу. А головне: гранпрі фестивалю дістався у цьому році  нам! Журі одноголосно віддали його солістці  Васильківського районного будинку культури Наталії Данилюк за «акапельне» виконання відомої української народної пісні «Роде наш красний». Це найвища   нагорода фестивалю і ми щасливі, що здобули її. Виконуюча обов’язки директора Покровського центру дозвілля Валентина Іванівна  Галаган у своєму виступі перед учасниками зазначила, що саме такі фестивалі єднають громади, об’єднують людей і не дають можливості нам усім занепадати духом, а головне: збагачувати та розвивати свою українську культуру та не забувати, що ми козацького роду!

 

Анастасія Данилюк , учасниця фестивалю