Доба в АТО: бойовики долучили до обстрілів 152-мм артилерію

Впродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилась, проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в т.ч. із забороненого мінськими угодами озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише “Українська правда”.

Так, на Донецькому напрямку по українських захисниках біля Авдіївки, Пісків, Опитного російські найманці гатили зі всіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а близько 22.00, порушуючи Мінські домовленості, долучили до обстрілів ще й потужні артилерійські системи калібру 152 мм.

Позиції сил АТО в районі Луганського та Новгородського були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поруч Майорська та Зайцевого ще й з важких мінометів.

З настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру та 122 мм, САУ, а поблизу Павлополя та Мар’їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів опинились українські воїни на позиціях у районі Талаківки та Широкиного.

Незаконні збройні формування порушили режим тиші й на Луганщині. Там неподалік н.п. Новозванівка бойовики неприцільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів намагались спровокувати сили АТО.

В окремих випадках, щоб припинити активність ворога українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Залишити відповідь