Доля білченяти, якого у Дніпрі врятували від …звірячої жорстокості дитини! (ФОТО)

Декілька місяців тому у Дніпрі в районі Придніпровська хлопець і дівчина побачили, як у парку дитина б’є палицею білченя, яке, маючи якісь проблеми з лапами, не може втекти на дерево! Етичне питання, чому дитина таке робила і де в цей час були батьки, ми залишимо на розсуд читачів…

Перехожі не змогли залишитись байдужими до такої жорстокості,  і привезли білченя до реабілітаційного центру «Пегас» та залишили кошти на його лікування.

 

білченя

Як повідомила кореспонденту «Вістей» волонтер центру Яна Русіна, малюка швидко оглянули. Неозброєним оком було помітно, що дві лапки вже не врятувати – сухий некроз. Є версія, що білченя сиділо на електропроводах, внаслідок чого отримало опіки, некроз та навіть обпалило вусики! Далі його доправили у “Ветеринарний центр домашніх і екзотичних тварин “Біосвіт” на прийом до фахівців. Ретельний огляд шокував бувалих лікарів. Всі чотири лапи піддавались небувалій жорстокості! Оголена кістка, зламані пальчики, повністю відмерлі лапки з лівого боку тіла! Різана рана на правій задній лапці, зламані пальчики на передніх правих лапках, теж з некрозом тканин. Це вже наслідок людської жорстокості. Адже травмоване білченя не могло самостійно втекти.

білченя

Малюка назвали Беня. Лікарі зазначають, що тваринка терпить усі маніпуляції, не кусається, і тільки очима просить допомогу, навіть попри те, що вже отримав від представника людського виду такі страждання…

білченя

Зараз стан Бені після операцій стабільний, хоча він був вкрай виснажений і зневоднений. При нормі у вазі 250-340г, Беня важив 180г! Наразі дві лапки ампутували, а дві – вдалося врятувати.

«Беня живе у Пухнастому домі. Ми максимально адаптуємо його до природних умов проживання: у нього є дупло і нірки для того, аби «ховати» їжу. Попри те, що у нього ампутовані лапки, Беня сам активно їсть – затискає їх задньою ніжкою і частинкою ампутованої, а неушкодженою передньою відкриває горіх», – зазначила волонтер.

Беня назавжди оселився у Пухнастому домі центру “Пегас” і дуже радіє, коли відвідувачі приносять йому смаколики. Так у світі на одне щасливе білченя стало більше.

Дарина Сухоніс

Залишити відповідь