Дворічна художниця презентує власну виставку у музеї Дніпра і встановлює рекорд (Фото)

У виставкових залах Музею українського живопису у Дніпрі відкривається виставка «Живописна мелодія двох сердець», що презентує живописні та графічні роботи двохрічної Ніки Стрілецької та її мами, живописця Тетяни Охріменко.

Знайомство з мистецтвом для Тетяниної доньки Ніки відбулося у 9 місяців. Дитина ще не досить впевнено трималася на ніжках і навіть самотужки не вміла ходити, втім пензля тримала міцно. Перша робота народилася, коли авторка трималася за саме полотно. Яскрава абстрактна експресія «Казкова ніченька». Ніка сама підбирає фарби, власноруч змішує кольори на палітрі. І наносить на полотно. Іноді щось підправляє просто рученятами. Ніка пише олією, гуашшю – на полотні чи картоні. Має у доробку і графічні роботи гелевою ручкою та маркером. Ніка найменша художниця в Україні, яка має досвід участі у виставці дитячого малюнку: «Я малюю літаки» у Фонді Леоніда Кучми, повідомляють у  прес-службі музею.

дворічна художниця

«Яскравим прикладом такої унікальності може бути живописний та графічний досвід Ніки Стрілецької, яка почала проявляти хист до малювання у 9 місяців, коли ще не вміла ходити. Роботи Ніки експонувалися на дитячих виставках, коли їй було півтора роки, дивуючи глядачів не лише власною дитячістю, але, у першу чергу, здатністю відчувати ритмічну гармонію кольорових плям та лінійних сплетінь композиції,  музичність її звучання. Судячи з виконаних робіт, вона є досить емоційним чоловічком, полюбляє яскраві насичені фарби, віддає перевагу тональній градації червоного кольору, що може свідчити про характер, який формується у майбутнього лідера. Про це ж оповідають малюнки, виконані чорним маркером. Вільні за рухом лінійні сплетіння, виконані із твердістю руки маленької художниці, свідчать про те, що малює вона сміливо та рішуче», – розповідає мистецтвознавець Людмила Тверська.

дворічна художниця

До речі, у музеї зареєстрували новий Рекорд України рекорд – Ніка стала наймолодшою художницею в нашій державі, це зафіксували представники Національного Реєстру Рекордів.

дворічна художниця

Залишити відповідь