Екзотика на вашому столі: картопля з азіатським смаком

Тепер, коли на полицях магазинів і на ринках з’являється свіжа молода картопля, варто спробувати нестандартний рецепт її приготування. Цей рецепт з корейським соусом подарує вам новий досвід та насолоду від неповторного смаку.

Інгредієнти:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Молода картопля – 1 кг
  • Рисове вино або біле сухе вино – 2 ст. ложки
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Кунжут – ½ ст. ложки
  • Коричневий цукор – 2 ст. ложки
  • Кунжутна олія – ½ ст. ложки
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Соєвий соус – 5 ст. ложок
  • Вода – 240 мл

Інструкція з приготування:

  1. Добре промийте молоду картоплю і, якщо вона велика, поріжте її навпіл.
  2. У окремій посудині змішайте соєвий соус з вином та коричневим цукром.
  3. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте картоплю до золотистої скоринки, регулярно помішуючи.
  4. Додайте воду та приготований соус. Доведіть до кипіння та тушкуйте картоплю під кришкою 10-15 хвилин, поки більша частина соусу випариться.
  5. Зменшіть вогонь, додайте мед, кунжутну олію та кунжут. Продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин, помішуючи, доки соус не стане липким і темним.

Готову страву подавайте гарячою. Смачного!

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!