Екзотика на вашому столі: картопля з азіатським смаком
Тепер, коли на полицях магазинів і на ринках з’являється свіжа молода картопля, варто спробувати нестандартний рецепт її приготування. Цей рецепт з корейським соусом подарує вам новий досвід та насолоду від неповторного смаку.
Інгредієнти:
- Молода картопля – 1 кг
- Рисове вино або біле сухе вино – 2 ст. ложки
- Мед – 2 ст. ложки
- Кунжут – ½ ст. ложки
- Коричневий цукор – 2 ст. ложки
- Кунжутна олія – ½ ст. ложки
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Соєвий соус – 5 ст. ложок
- Вода – 240 мл
Інструкція з приготування:
- Добре промийте молоду картоплю і, якщо вона велика, поріжте її навпіл.
- У окремій посудині змішайте соєвий соус з вином та коричневим цукром.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте картоплю до золотистої скоринки, регулярно помішуючи.
- Додайте воду та приготований соус. Доведіть до кипіння та тушкуйте картоплю під кришкою 10-15 хвилин, поки більша частина соусу випариться.
- Зменшіть вогонь, додайте мед, кунжутну олію та кунжут. Продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин, помішуючи, доки соус не стане липким і темним.
Готову страву подавайте гарячою. Смачного!
фото з відкритих джерел