Ендокринолог розповіла, кому небажано їсти гречку

Людям із хворобами шлунково-кишкового тракту краще не вживати гречку. Хоча ця крупа – корисний продукт, вона має свої особливості. Лікар-дієтолог, ендокринолог Наталія Лазуренко розповіла, що організм може неадекватно відреагувати на гречку, якщо у людини синдром подразненого кишечника, дисбактеріоз, синдром надлишкового бактеріального росту чи дефіцит ферментів підшлункової залоз, повідомляє “Країна здоров’я“.

У результаті можливі печія, біль та бурчання в животі, метеоризм. Це пов’язано з тим, що у гречаної крупи присутня фітинова кислота, що захищає її зерна від проростання. Якщо кишечник у людини ослаблений, краще не ризикувати, інакше можна після вживання гречки почуватись погано.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Лазуренко радить навіть здоровим людям замочувати гречку перед вживанням, щоб позбутися фітинової кислоти та уникнути можливих неприємних побічних ефектів у вигляді здуття живота та розладу ШКТ.

Крім того, дієтолог зазначила, що людям із зайвою вагою, високим рівнем цукру в крові та проблемами з обміном речовин не треба вживати гречку з молоком чи цукром. У такому вигляді вона може стати надто калорійною стравою. На думку Лазуренка, кашу з олією чи молоком краще їсти людям, які не мають проблем зі здоров’ям і які регулярно займаються спортом.

фото із відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!