Фінішував відкритий чемпіонат Дніпропетровської області з гірського туризму

Гірським туризмом можна займатися і в спортзалі. Протягом останніх днів січня це демонстрували майже сто учасників відкритого чемпіонату Дніпропетровської області. На нього з’їхалися спортсмени з різних регіонів України. Усього – 13 команд.

З 28 січня долали дистанції на штучному рельєфі спортсмени від 16-ти і старше. Про це повідомили в управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

Учасники зізнаються, що краще змагатися влітку й підкорювати справжні гори. Та підтримувати форму треба й взимку. Тому у нагоді стають спеціально обладнані скалодром та дистанція для рятувальних робіт.

На них хлопці та дівчата проходили гірські перешкоди та відпрацьовували рятувально-технічні прийоми. Вони лазили по перилах та круто похилій переправі, в’язали носилки, переносили умовно потерпілих. Набирали висоту за допомогою спеціального спорядження. Серед обов’язкової амуніції – мотузки, карабіни з муфтами, скельні гаки, молотки, страхувальні системи.

У залік пішли як особисті результати, так і командні.

У віковій категорії 16-17 років на п’єдестал першості зійшла команда Криничанського району. Срібло – у спортсменів з Інгулецького району. Бронза поїхала до Вільногірська. Серед дорослих кращими визнані кияни.

Переможці нагороджені дипломами, медалями та цінними подарунками.

Змагання проходили в спортивному залі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Організатори – Дніпропетровська обласна федерація спортивного туризму та Дніпропетровський обласний центр дитячої міжнародної співпраці «Колобок».

Залишити відповідь