Фонтани Дніпра знову радуватимуть жителів міста своєю красою

Жителі міста Дніпра пишаються своїми фонтанами і вважають їх однією з окрас рідного міста. У Дніпрі більше 10 фонтанів, але найнезвичайнішим серед них звісно є фонтан “Либідь”. Повідомляють на ФБ-сторінці департаменту благоустрою та інфраструктури м. Дніпро.

Фонтан “Либідь” відкритий у 2005 році. Він рухається навколо осі і постійно змінює форму, виникає враження, що білий лебідь махає крилами. Увечері водяний птах змінює окрас, його крила і жовті, і червоні, і зелені – такий ефект дає система підсвічення струменів.

Висота центрального струменя води цього фонтану досягає позначку у 50 метрів. За одну годину роботи центральний струмінь підіймає вгору більше 360 тон води, а бокові – більше 250. Цей диво-фонтан добре видно як з правого берега, так і з лівого, але найкращий ракурс для споглядання відкривається з Нового мосту.

“І хоча зараз, у період пандемії коронавірусу, містяни залишаються вдома, комунальники активно ведуть роботи з розконсервання фонтану “Либідь”. Тому, шановні жителі Дніпра, будьте спокійні, адже після закінчення карантину фонтан “Либідь” буде працювати та, як і раніше, радувати вас своєю красою”, – зазначають у департаменті.

 

Фото: gorod.dp.ua.