Функції енергоощадження AI Energy в телевізорах Samsung

Південнокорейський бренд Samsung регулярно розробляє і реалізує у пристроях, що випускаються, революційні технології. Компанія піклується про зручність та комфорт покупців, збереження довкілля та глобальну економію ресурсів. Серед крутих рішень відомого виробника — функція AI Energy, яка інтегрована в домашні топові телевізори. Її завдання — зменшити витрату електроенергії, зберігаючи жвавість, барвистість і реалістичність того, що відбувається на екрані. Про особливості цікавої технології та її практичне застосування розповідаємо далі.

AD_4nXc5lXJx_sUe3g9W1vXy_T8DkgHcKl0J_kq3vJZmi1MdgAn7pJXqNuLVLfNISa1Fq-lla4xTxr4IiLpuZUQ8iXnsGOvNqIW4JsDErIoKAGa8FTRunL6kbIjwFxC2L2jPyTE8jrFTZ07ON5YsmCBY?key=wjhYB0hIxVe3lFh3UV3EJw

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Як працює функція AI Energy

Система економії енергії інтегрована в телевізори Samsung, знайти які можна тут https://rozetka.com.ua/ua/all-tv/c80037 з вигідною вартістю. Технологія включає комплект сучасних датчиків, які аналізують рівень яскравості в приміщенні саме в конкретний момент. На основі отриманих даних система автоматично коригує робочі параметри дисплея, щоб залишити якість зображення на оптимальному рівні, але мінімізувати витрату електрики.

На практиці робота розумних алгоритмів AI Energy виглядає так:

  • у залитій сонячним світлом кімнаті рівень яскравості екрана збільшується до потрібного показника;
  • під час перегляду телевізора в напівтемряві дисплей трохи темніє до комфортних параметрів;
  • за зміни параметрів освітлення у приміщенні система автоматично адаптує роботу телевізора до нових даних;
  • вбудовані датчики руху аналізують дії людей, і якщо не помічають руху протягом 120 хвилин (наприклад, глядачі пішли з кімнати або заснули), то знижує яскравість екрана до мінімуму.

Інтегровані датчики та сенсори AI Energy працюють у зв’язці з «розумним» процесором, що забезпечує моментальну швидкодію та правильну реакцію на зовнішні умови. Пікова яскравість екрана також регулюється залежно від динамічного руху контенту, що транслюється в цю мить.

Все, що потрібно від користувача — встановити на мобільний телефон або планшет фірмову програму SmartThings і запустити режим енергоощадження. Після цього телевізор самостійно коригуватиме робочі параметри без повторної активації технології. Також у застосунку додатково є візуалізація 3D-карти приміщення з приладами, які підтримують AI Energy. Це дозволяє вручну регулювати рівень яскравості кожного з них за бажанням.

Підіб’ємо підсумки

Технологія AI Energy дозволяє зменшити споживання електроенергії під час роботи телевізора в середньому на 20%. З урахуванням вартості комунальних послуг в Україні ця різниця виявляється достатньо відчутною у кінцевих платежах за місяць. До того ж зниження витрати енергії — це величезний крок у боротьбі за екологію та збереження природних ресурсів.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!