Гарніри, салати, м’ясо і не тільки: як годують дітей у школах Дніпра (Фото)

У Дніпрі триває процес удосконалення системи харчування у закладах освіти: ремонтуються харчоблоки, їдальні, відкриваються нові лінії гарячого харчування. Цього року виконано проєкти на капітальний ремонт санвузлів і залів прийому їжі у двадцять одному закладі освіти. Критерій відбору – опорні школи-тисячники. Такі ремонти вже повністю завершено у 6-ти закладах. В інших 15-ти – взялись за санвузли. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«У період навчального процесу не можемо ремонтувати їдальні, тому проводимо роботи у санвузлах. У період літніх канікул розпочнемо ремонт їдалень у інших школах. Використовуються лише якісні, сучасні, яскраві матеріали та гарні інтер’єрні рішення, щоб діткам було комфортно й приємно харчуватися», – розповів виконувач обов’язків начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Аджимян у школі № 134, де повністю закінчили ремонт їдальні та санвузлів.

Зі свого боку директорка школи № 15 та представниця педагогічної ради Дніпра при міському голові Тетяна Нємцева зазначила: «Процес харчування у закладах освіти постійно удосконалюється. Робочою групою з питань розробки меню, взявши до уваги поради батьків, учителів, вирішили на наступний рік дещо змінити страви (переробити чи замінити), оскільки вчителі бачать, що дітям не все інколи подобається. Так, наприклад, рибні котлети планується замінити на шматочки риби, макарони із темних сортів на світлі, що більш звично для дітей. А у котлеті «Сонечко» змінити технологічний процес – яйце зробити усередині, а не ззовні», – розповіла Тетяна Нємцева.

Паралельно триває відкриття у школах сучасних ліній роздачі гарячого харчування для старшокласників. Тут учням пропонують великий вибір різноманітних страв: гарніри, салати, м’ясо, рибу, хлібобулочні вироби тощо. Діти можуть обрати те, що їм до смаку. У вересні таку лінію відкрили у школі № 134, а декілька тижнів тому – у школі № 22. У школі № 134 новий куточок харчування облаштований в англійському стилі.

За словами Наталії Забари, заступниці директора з організації харчування ТОВ «Контракт Продрезерв 5», яке виграло тендер і організовує харчування в школах і дитсадках Дніпра, нині шведську лінію роздачі відкрито вже у 22 закладах міста.

«Маємо багато схвальних відгуків від роботи таких ліній роздачі. Дітям подобається те, що вони можуть обрати страви до вподоби, тобто є достатній вибір. Та й умови харчування відповідають сучасному європейському підходу до організації шкільного харчування», – додала Наталія Забара.