Гарячий чи твердий: який шоколад корисніший?

Вживання шоколаду знижує ризик виникнення депресії та серцево-судинних захворювань. Фінські дослідники змогли встановити, що за цими властивостями гарячий шоколад значно перевершує шоколад у твердому вигляді, повідомляє “Країна здоров’я“.

Вчені провели дослідження, під час якого з’ясували, що в какао містяться флавоноїди, зокрема, епікатехін, які знижують несприятливий вплив на організм людини вільних радикалів. Але при виготовленні твердого шоколаду вміст флавоноїдів знижується порівняно з гарячим, оскільки вони гинуть під час обробки какао, що призводить до значного зниження корисних властивостей.

Також експерти уточнили, що в плитки шоколаду додають багато цукру та молока, що сприяє набору зайвої ваги та збільшує ризик пов’язаних із цим захворювань.

фото з відкритих джерел