Грейпфрут: фрукт, який може послабити вплив алкоголю на печінку

Серед продуктів, корисних для печінки, грейпфрут займає особливе місце завдяки своїм унікальним властивостям. Яскравий цитрус забезпечує організм двома видами флавоноїдів: нарингіном та нарингеніном, які активізують вироблення ферментів і беруть участь в обмінних процесах.

Дослідження, проведене вченими з різних медичних закладів Китаю, показало, що нарингін може допомогти при алкогольному стеатозі печінки. Ця речовина знижує окислювальний стрес, перешкоджає загибелі клітин органу та зменшує рівень ліпідів, тим самим захищаючи печінку від шкідливих наслідків алкоголю.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Однак грейпфрут слід вводити в раціон з обережністю, оскільки він може вступати в реакцію з деякими ліками. Оскільки печінка відповідає за синтез усіх елементів, що надходять в організм, цей дует може мати негативні наслідки. Тому перед тим, як активно вживати сік або м’якоть грейпфрута, рекомендується проконсультуватися з лікарем.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!