Харчування під час війни: кілька порад

Навіть у такі складні часи потрібно піклуватись про свій організм. Перше що потрібно зробити – налагодити харчування настільки, наскільки це можливо в цих умовах. Харчуватися потрібно 3 рази на день. В одному прийманні їжі завжди повинні бути білки, жири, вуглеводи, сообщает «Країна здоров’я».

Білки: це можуть бути різноманітні консерви, закрутки, тушонка, курка, качка, індичка, риба, рибні консерви, яйця.

Вуглеводи: хліб, цільнозернові хлібці, будь-які каші, паста, спагетті.

Жири: будь-які рослинні олії, вершкове масло, горіхи, насіння, сало.

Овочі/клітковина: підійде консервація, квашена капуста, огірки, помідори, баклажани, кабачкова ікра.

Якщо є доступ до свіжих овочів та зелені – додавайте до раціону. Купіть заморожені овочі, які можна використовувати для швидкого приготування різних страв та супів.