Ігор Тараненко: «Дніпропетровська область має великий потенціал у всіх сферах»

Дніпропетровщина динамічно розвивається, не зупиняється на досягнутому і впроваджує у регіоні ефективні реформи. Важливу роль у цьому процесі відіграє громадськість. Про розвиток громадських організацій – наша розмова з Ігорем Михайловичем Тараненком.

–  Розкажіть про діяльність вашої Благодійної організації. Які напрямки роботи охоплюєте?

– Одного разу до мене прийшло розуміння, що я не просто так прийшов у цей світ. 22 квітня виповнилося 25 років з того часу, як я почав займатися… якщо можна так мовити, нетрадиційною медициною. Через мої руки пройшли багато людей. Зрозумів, що потрібно йти далі. І от коли я був готовий, прийняв для себе рішення зареєструвати Благодійну організацію «Благодійна Місія Архистратига Михаїла». Це був 2011 рік. Її напрями роботи вже вкладені в саму назву – це благодійність і гуманітарні проекти. І не дивно, що особливих проблем знайти однодумців у мене не було. Я зустрів тих людей, які йдуть зі мною в одному напрямку.

– Що вдалося зробити за цей період?

– За сім років було зроблено чимало. Це допомога дитячим будинкам, школам-інтернатам, підтримка дітей, які хворіють на аутизм, церебральний параліч. Люди відгукувалися, але я висунув головну умову нашої співпраці – ніякого піару. Я знаю про цю діяльність, знає і Небесний Батько.  Звісно, час і ситуація у країні внесли свої корективи – ми почали здійснювати допомогу добровольчим батальйонам. Передавали військовим маскхалата, та й все що було необхідно: не має таких речей, які не може дістати волонтер. Якщо звісно є бажання… Є знайомі, які живуть за кордоном, але прагнуть підтримувати наших побратимів та співвітчизників. Тому ми з ними співпрацювали і збирали допомогу.

Головний скарб

– Які проекти чи ініціативи ви втілюєте в життя разом з небайдужими громадянами?

-Крім того я тривалий час є куратором Проекту «Конкурентоспроможна Дніпропетровщина». Завдяки цьому проекту про наш регіон і його можливості зможе дізнається весь світ. Дніпропетровська область має великий потенціал у всіх сферах. Відбулась презентація Проекту в офісі ООН у місті Брюссель, де ми отримали повну підтримку. Але головний скарб – це люди. Кадри вирішують усе. Тому запрошую  до співпраці візіонерів, науковців, машинобудівників, підприємців, бізнесменів, екологів, аграріїв та представників інших сфер життя та діяльності щодо здійснення Проекту Конкурентоспроможна Дніпропетровщина». Сподіваюся, що незабаром буде прийнятий Закон про Національне бюро фінансової безпеки України, який покладе край щодо розграбування бюджету країни і я дуже радий, що маю честь бути учасником цього процесу, дуже важливого для народу України.

Тетяна Сіденко

Фото автора