Кабмін спростив отримання українських віз для громадян 27 країн

Кабінет міністрів спростив правила отримання віз для в’їзду в країну і транзитного проїзду через її територію для 27 країн. Відповідне рішення закріплене у постанові від 2 березня, повідомляє «Українська правда».

Кабмін розширив перелік країн, громадяни яких можуть оформити візи без пред’явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка. Також розширюється перелік країн, громадяни яких можуть оформити туристичні візи в пункті пропуску через державний кордон України при наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Зокрема, проектом передбачається встановити, що короткострокові візи громадянам та підданим Австралії, Республіки Албанія, Королівства Бахрейн, Республіки Гватемала, Катару, Кувейту, Малайзії, Мексиканських Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія, Республіки Сінгапур та Турецької Республіки оформляються без необхідності пред’явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

Також для громадян Австралії, Антигуа і Барбуди, Співдружності Багамських островів, Барбадосу, Республіки Маврикій, Нової Зеландії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Республіки Палау, Республіки Ель Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Республіки Тринідад і Тобаго та Турецької Республіки, які їдуть в Україну з метою туризму, візи можуть бути оформлені у пункті пропуску через державний кордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Вартість консульського збору за візу становитиме 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Очікується, що прийняття постанови позитивно вплине на зростання туристичних потоків в Україну.

Залишити відповідь