Кабмін висунув умови ліцензування для туроператорів

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про затвердження Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності», розроблену Відділом розвитку туризму Мінекономрозвитку.  Про це заявив голова відділу розвитку туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, повідомляє кореспондент Укрінформу. Повідомляє Укрінформ.

“Тепер, щоб отримати ліцензію на туроператорську діяльність, враховуючи Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», здобувач ліцензії може подати заяву про отримання ліцензії за формою, визначеною новими Ліцензійними умовами разом з документами, що до неї додаються, або навмисно, або по пошті, а також в електронному вигляді за допомогою телекомунікаційних засобів зв’язку. Останній спосіб буде введений після затвердження відповідних актів КМУ”, – заявив він.

Новий перелік документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії, має деякі відмінності порівняно з попереднім. Серед нових документів тепер необхідно подати відомості про місця здійснення туроператорської діяльності; копії документів (їх витягів), що підтверджують кваліфікаційний рівень, стаж роботи керівника здобувача ліцензії, необхідний для здійснення туроператорської діяльності.

Тепер всі документи, які подаються в орган ліцензування, будуть засвідчені керівником здобувача ліцензії (уповноваженим або довіреною особою). Раніше частина документів заверялась нотаріально.

Також трохи змінилися вимоги в організаційній частині здійснення туроператорської діяльності:

  • Зберігання протягом дії ліцензії оригіналів документів, копії яких подаються до органу ліцензування та документів, що підтверджують достовірність поданих даних;
  • Вимога здійснення туроператорської діяльності, виключно в межах місць провадження такої діяльності, зазначених у відомостях про місця здійснення туроператорської діяльності;
  • Наявність власного веб-сайту;
  • Ведення обліку виданих туристам договорів обов’язкового (медичного та від нещасного випадку) страхування;
  • Надання щорічного статистичного звіту в орган ліцензування.

Нагадаємо, що загальна політика дерегуляції економіки, передбачає у майбутньому скасування ліцензування для туроператорів з одночасним введенням більш ефективних інструментів гарантії відповідальності туроператорів.

Залишити відповідь