Книга бійцю: у Дніпропетровську запрацювала бібліотека для воїнів АТО

У Центрі допомоги учасникам АТО при ОДА відчинила двері перша бібліотека для військових. Книги стануть ліками, які допоможуть бійцям загоїти душевні рани, позбутися депресивних настроїв, по-новому подивитись на навколишній світ. На сьогодні на полицях – понад шість десятків різножанрових видань. Постійними читачами можуть стати всі АТОшники, які бажають урізноманітнити своє дозвілля, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

КНИГИ_АТО!
У Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації тепер є бібліотека для військових. У ній – близько 100 книг. Та в Центрі запевняють, що це тільки початок. Незабаром зібрання збільшиться.

«У час електронних ґаджетів ми надаємо бійцям можливість спілкуватися із живою книгою. Читання заспокоює і допомагає відволіктися від жахів війни, одужати після травм. У бібліотеці для військових зібрані книги, які не тільки приносять задоволення, але й змушують думати. Сподіваємося, що подібні бібліотеки з’являться в кожному обласному центрі України», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

На полицях – твори класиків і сучасників. Від фантастики й пригод до детективу і публіцистики. Від Володимира Винниченка і Юрія Мушкетика до Стівена Кінга і Джорджа Оруела. Завісу над людськими долями відкриває сучасний роман «Іловайськ», який побачив світ у вересні минулого року. Його автор – сумський письменник та журналіст Євген Положій. Художній твір написаний за мотивами історій солдат та офіцерів, що вижили в «котлі».

КНИГИ_АТО

Про захисників сьогодення – і роман відомого кореспондента Сергія Лойко «Аеропорт». Аби написати книгу, автор у самий розпал запеклих боїв провів декілька днів на Донецькому летовищі з кіборгами. Але хоча книга й заснована на реальних подіях, усі персонажі вигадані.
«Щоб записатися до бібліотеки, при собі слід мати посвідчення учасника бойових дій. Книгу видають на тиждень. Якщо не встиг – абонемент можна подовжити. Головна умова – ставитися до бібліотечних фондів шанобливо», – розказує про правила користування бібліотекою радник очільника області Іван Начовний.
Також кожен боєць може подати електронну заявку на книжку за посиланням http://goo.gl/forms/34AJLbCoh1.

 Заповнив спеціальну форму – безкоштовно отримав замовлення на найближчому поштовому відділенні.
Читацький проект Центр допомоги учасникам АТО реалізує спільно з Фондом «Сестри Перемоги». До проекту запрошуються всі бажаючі: поповнити бібліотечний фонд новими й цікавими виданнями може кожен житель Дніпропетровщини.
Адреса Центру: Дніпропетровськ, пр. Поля 1, ОДА (1-й поверх). Графік роботи: 09:00-17:00, з понеділка по п’ятницю.

Фото Миколи Лисенка

Залишити відповідь