Кому не можна їсти салямі і сосиски

Перероблене м’ясо, з якого виготовляють салямі і сосиски, може посилити симптоми астми. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Thorax. Пише «Радіо 24».

У салямі, сосисках та шинці міститься консервант нітрит, який шкодить дихальним шляхам. На думку вчених, вживання понад чотирьох порцій переробленого м’яса на тиждень посилює симптоми астми: важке дихання, здавленість в грудях і задуху.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Одна порція – це два шматки шинки чи салямі або одна сосиску. Таким чином, протягом тижня можна з’їсти чотири сосиски або вісім шматків салямі.

У дослідженні брали участь одна тисяча французів. Вчені спостерігали за їхнім життям протягом десяти років.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *