Кому не можна їсти салямі і сосиски
Перероблене м’ясо, з якого виготовляють салямі і сосиски, може посилити симптоми астми. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Thorax. Пише «Радіо 24».
У салямі, сосисках та шинці міститься консервант нітрит, який шкодить дихальним шляхам. На думку вчених, вживання понад чотирьох порцій переробленого м’яса на тиждень посилює симптоми астми: важке дихання, здавленість в грудях і задуху.
Одна порція – це два шматки шинки чи салямі або одна сосиску. Таким чином, протягом тижня можна з’їсти чотири сосиски або вісім шматків салямі.
У дослідженні брали участь одна тисяча французів. Вчені спостерігали за їхнім життям протягом десяти років.