Кондитер створює незвичні солодощі з гречки (Фото)

Український кондитер Оксана Мартім’янова робить незвичайі рецепти цукерок. В їх основу входить зелена гречка, насіння льону і соняшнику, мед і натуральний шоколад. На такий дивний склад рецепта дівчину наштовхнули спогади з дівоцтва.

«Я не любила вермішелевий суп. Ставила ложку вертикально, щоб заміряти глибину в тарілці. Ще я не любила манну кашу і мерзенний вінегрет з картоплі і квашеної капусти. Ось що я обожнювала, так це гречану кашу з молоком. І з цукром, звичайно», — згадує Оксана, пише «Gazeta.ua».

До створення власного солодкого бізнесу Оксана почала зі звичайного ларька з кондитеркою в Сумах. З’являлися нові торгові точки у вигляді магазинів і кав’ярень. Після настання кризи справи пішли на дно. Дівчина втратила чотири магазини з п’яти.

«Йшла по місцевому супермаркету, і мені на очі попався кленовий сироп. Відмінний сувенір для ласунів, який привозять в подарунок з Канади. Тоді я і задумалася: а що ми веземо з України, коли подорожуємо в інші країни? В голову прийшло тільки одне — солодощі! Цукерки з натуральних місцевих компонентів», — додає Оксана.

У пошуках оригінального рецепта солодощів, кондитер витратила майже 2 тисячі доларів і два мішки крупи. Спочатку цукерки були трюфельними на основі гречаного борошна.

Зараз Оксана випускає мармелад з обсмаженої гречки, моркви і копченої груші, а також грильяж з курагою і м’ятою, подвійний мармелад-гречаний і молочний зі згущеного молока.

Грильяж з гречки. Фото: Фейсбук
Грильяж з гречки. Фото: Фейсбук