Корейський кей-поп вперше побачили у Дніпрі (Фото)

У Дніпрі пройшов фестиваль кей-поп  культури. Це музичний жанр, який виник у Південній Кореї. В себе він увібрав елементи репу, хіп-хопу, танцювальної музики. У кей-попі виступають як соло, так і групами. Пісні виконують  корейською, іноді застосовують елементи з англійської мови.

Організаторами конкурсу виступило посольство Кореї в Україні та дніпровсько-корейська школа.  У Дніпрі танцювальний фестиваль з кей-попу проводять вперше.

Як сказав  Кім Течан – віце-консул Посольства Республіки  Корея в Україні: ” Кей-поп дуже добре сприйняли в Україні і тут, наразі, багато прихильників цього музичного напрямку. Цей фестиваль ми організували для людей, які живуть у Східній та Південній частині України”.

Професор Університету митної справи та фінансів Чой Кванг Сун підкреслив, що вибір Дніпра для проведення фестивалю не випадковий. Оскільки  вже тривалий час працює дніпровсько-корейська школа, де  вивчають корейську мову та культуру. А в університеті митної справи та фінансів з цього навчального року вперше в регіоні почалось  вивчення корейської мови на рівні вищого учбового закладу.

Кілька годин свої таланти у кей-поп танці демонстрували десятки виконавців. А допомагав їм вникнути у тонкощі жанру один з відомих Південнокорейських майстрів кей попу Карасін Джуніор. “Я мандрую по Україні, виступаю з концертами, – говорить співак. – І, навіть не думав, що тут так люблять кей-поп, так добре танцюють.”

Масовість фестивалю, майстерність виконавців вразили Карасіна. Тож він з великим задоволенням виступив перед учасниками зі своїми хітами з нового альбому. Ті, у свою чергу, в боргу не залишились. Тепло приймали співака і обіцяли не лише розвивати поп-індустрію, а й вивчати корейську мову, культуру, традиції цієї країни з багатовіковою історією. Тим більше, що досвід вже є.

Як сказала координатор українсько-корейської співпраці від університету митної справи та фінансів, професор Олена Павленко: “В університеті ми нещодавно провели візуальну презентацію і День культури Республіки Корея. Брали участь представники трьох країн,відповідальні працівники посольства Республіки Корея в Україні, понад двадцять команд-знавців історії Кореї змагалися за право бути кращими. Це було справжнє свято дружби України і Республіки Корея, як, до речі, і сьогоднішній фестиваль”.

У кей-поп фестивалі взяло участь 23 колективи з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська. Усього більше 100 виконавців.

Станіслав Лагно,

Фото автора