Користь гречки для вашого здоров’я

Гречка – продукт, дуже корисний для здоров’я. Крім того, її легко готувати, і вона недорога. Чому гречку варто включити в раціон. Про це пише ukrhealth.net.

Гречка – це не зерно

Ті, хто обмежує себе у вживанні злаків, в якості корисних вуглеводів зазвичай їдять фрукти і солодку картоплю. Незважаючи на те, що гречка зазвичай входить в список злаків, це не зерно. Насправді це насіння рослин – квіток ревеню і кислиці.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
У гречці не містить глютен

Гречка не містить глютен і безпечна для людей, які страждають на целіакію або глютеновою хворобою. Як показують дослідження, навіть у високих концентраціях гречана мука і її синтетичні білки не викликають імунологічні реакції у пацієнтів з целіакією.

Гречка багата корисними поживними речовинами

Гречка багата мікроелементами, у тому числі марганцем, магнієм і міддю. Вона також є гарним джерелом вітамінів групи В: B6, пантотенової кислоти (В5), нікотинової кислоти (В3), фолієвої кислоти (В12), тіаміну (В1) і холіну (В4).

Поживні речовини, що містяться в гречці
Поживні речовини Мг в порції 100 г % рекомендованої добової норми прийому
Марганець 0,68 34
Магній 85 21
Мідь 0,25 28
В6 0,13 8
Фолієва кислота 23 6
Пантотенова кислота 0,6 12
Тіамін 0,07 6
Холін 33 8
Нікотинова кислота 1,6 10
Гречка містить стале волокно

Стале волокно – з’єднання, яке дозволяє знизити рівень цукру після їжі, сприяє схудненню, знижує напади голоду і допомагає при діабеті. Гречана крупа в будь-якому вигляді містить стале волокно, а в гречаній каші міститься ще більше на 6%.

Фото: pixabay

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!