Котохаб в центрі міста: як у Черкасах рятують тварин

Котохаб в центрі міста планують відкрити у Черкасах. Нині облаштовують приміщення для новосілля котів. Про це розповіла очільниця Благодійного фонду «Доброкіт» Яна Тябут. Матеріал про її добру справу – турботу про тварин вийшов у межах національного інформаційного проєкту НСЖУ «Ми з України!».

котохаб_Черкаси_Ми з України

Зараз, у час повномасштабної війни, відомо, що не лише люди, а й тварини постраждали: багатьох, на жаль, лишають, хтось десь губиться… Яна прилаштовувала в Черкасах волонтерів з тваринками з різних регіонів країни, ідеться в матеріалі. Сьогодні в неї на перетримці тварини у двох ветеринарних клініках, у подруги-волонтерки у квартирі в одній з облаштованих кімнат та у самої Яни Тябут удома.

«Війна мене змотивувала. Ми в квітні знайшли в центрі Черкас приміщення, взяли в оренду, бо збагнули, що тварин треба десь зібрати в одному місці. Не можна їздити то туди, то сюди. Всього в команді нас четверо. Звісно все потребує коштів, але якось справляємося», – зазначає Яна.

Нагадаємо, що національний інформаційний проєкт НСЖУ «Ми з України!» має на меті показати героїчні вчинки простих людей. До проєкту долучилися відомі національні та регіональні медіа з різних регіонів України. Участь можуть брати всі ЗМІ, які мають бажання висвітлювати героїзм українців у війні.