Курячий суп з локшиною і не тільки: що погіршує мікрофлору
Надмірне споживання певних продуктів може серйозно зашкодити роботі шлунково-кишкового тракту, попереджають експерти. Деякі звичні страви, на перший погляд корисні, насправді порушують баланс мікрофлори кишківника та сприяють розвитку ожиріння.
Одним із таких продуктів несподівано виявився курячий суп з локшиною. Як пояснюють фахівці, він містить занадто багато натрію, що негативно впливає на організм. “Підвищене споживання солі пов’язане зі збільшенням ризику ожиріння більш ніж на 25%”, – зазначають лікарі.
Також у “чорному списку” виявилися:
-
Солодкі сніданкові пластівці — через надмірну кількість цукру.
-
Ароматизовані йогурти — вони насичені штучними барвниками та добавками, які важко засвоюються.
-
М’ясні напівфабрикати — порушують мікрофлору, знищуючи корисні бактерії.
-
Смажені продукти та чіпси — через високий вміст жиру й акриламіду, який утворюється під час смаження.
Дієтолог Фіорелла Дікарло радить замінити ароматизовані йогурти грецьким йогуртом або нежирним кефіром, багатим на пробіотики, які підтримують здорове травлення.
фото з відкритих джерел


