М’ясо і здоров’я: скільки можна їсти без шкоди
М’ясо — важливе джерело білка, вітамінів та мінералів, однак його надмірне споживання може негативно позначитися на здоров’ї. Таких висновків дійшли дослідники Університету Східної Фінляндії, які протягом тривалого часу вивчали харчові звички понад 2600 чоловіків середнього віку.
Результати дослідження засвідчили: у тих, хто споживав понад 200 грамів м’яса щодня, проблеми зі здоров’ям виникали на 23% частіше, ніж у тих, хто обмежував його кількість. Причина — високий вміст насичених жирів та інших сполук, які можуть сприяти розвитку хронічних захворювань і скороченню тривалості життя.
Повністю відмовлятися від м’яса не варто — наголошують вчені. Проте вони радять зменшити його добову норму до 70 грамів. Такий підхід дозволяє отримати всі необхідні поживні речовини, зменшуючи при цьому потенційний ризик для здоров’я.
фото з відкритих джерел


