Медики пояснили, чому не можна пити чай з шоколадкою
Чаювання з шоколадкою може привести до утворення каменів в нирках. Через високу концентрацію кофеїну чай може викликати головний біль, розлад нервової системи, а звичне чаювання з шоколадкою може призвести до утворення каменів у нирках. Про це заявила лікар-дієтолог Марина Макиша. Пише «Народна правда».
«Важливо пам’ятати, що чай — це тонізуючий напій, який в залежності від генетичних особливостей може надавати різний вплив на здоров’я», — зазначила експерт.
В першу чергу обмежити споживання напою необхідно людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки в стадії загострення, з підвищеною кислотністю шлунка. Також через високу концентрацію кофеїну чай може викликати головний біль і розлади нервової системи. Людям, які страждають гіпертонічною хворобою і атеросклерозом, варто взагалі відмовитися від міцного напою.
Крім цього в чаї містяться оксалати — солі щавлевої кислоти, які у великій кількості може призвести до утворення каменів у нирках. Особливо в цьому плані небезпечний зелений чай. Крім того, солі щавлевої кислоти містяться в таких продуктах, як какао, шоколад, щавель, ревінь, кріп, інжир, цитрусові, буряк, петрушка і шпинат.
Чорний чай не варто пити людям, страждаючим безсонням, зазначила дієтолог, так як танін, що міститься в листі, посилює мозкову діяльність і активізує кровообіг.
Корисний при застуді чай з імбиром та лимоном може бути небезпечний для людей з хворобами шлунково-кишкового тракту. Додавати молоко в чай дієтолог не радить тим, у кого є проблеми з шлунком і кишечником. Експерт пояснила це тим, що молоко нейтралізує антиоксиданти і може викликати дискомфорт у шлунку.
Безпечний на перший погляд трав’яний чай варто з обережністю пити людям із захворюваннями серцево-судинної системи в стадії загострення або відразу після прийому медичних препаратів, а також страждають на алергічний бронхіт, риніт та бронхіальну астму.