Метро у Дніпрі розпочинають будувати вже у жовтні

Метро у Дніпрі розпочнуть будувати вже у жовтні. Про це під час робочої поїздки на Дніпропетровщину повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«У нас йде потужна реформа децентралізації. Уряд прийняв рішення передати всі повноваження щодо будівництва метро у Дніпрі місцевій владі. Розраховуємо, що будівельні роботи розпочнуться у жовтні», – зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Для будівництва трьох станцій дніпровського метро планують залучити більше 4 тисяч людей, зазначив начальник тунельного загону №14 «Київметробуду» Євген Шатайкін. Ця організація нині виступає субпідрядником турецької генпідрядної організації «Лімак».

«Нині вже розпочато підготовчі роботи, аналізуємо стан техніки та виконаних робіт», – зазначив Євген Шатайкін.

Фахівці «Київметробуду» працюватимуть у тандемі з «Дніпрометробудом».

«Завершити горно-капітальні роботи зі створення метро у Дніпрі планується за три роки. Це дуже стислий термін. Тому буде залучено багато фахівців, – зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. – Це дуже гарний шанс підняти і підтримати метробудівельників Дніпра, адже такі кадри виховуються не один рік».

Не можна втрачати жодного дня, зазначає в.о. голови правління «Дніпрометробуду» Олександр Бутенко. Роботи розпочнуться одночасно на всіх станціях майбутнього метро: «Театральна», «Центральна» та «Історичний Музей».

Будівництво дніпровського метро ведеться за кредитні кошти України, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість – 304 мільйони євро.

Залишити відповідь