Мобілізація в Україні: чи можуть призвати студента іноземного вишу

В Україні триває загальна мобілізація, яка була оголошена через повномасштабне вторгнення. Навіть в цей час деякі військовозобов’язані мають право на відстрочку. Адвокат Дмитро Дончак пояснив, чи може отримати відстрочку від мобілізації студент іноземного ВНЗ, пише “ZN.ua“.

Він нагадав, що перелік осіб, які не підлягають мобілізації, наведений в статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». У відповідності до вищезгаданої статті, не підлягають мобілізації військовозобов’язані – здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Якщо особа відповідає цим критеріям і навчаєтесь в ліцензованому ВНЗ, з дійсною ліцензією, то це є фахова вища освіта в розумінні вимог статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Як підтвердити право на відстрочку студенту іноземного ВНЗ

  • перекласти на українську мову «Підтвердження про зарахування та статус студента»;
  • нотаріально засвідчити цей переклад;
  • написати в свій ТЦК заяву про надання відстрочки.

Документи потрібно відправити «Укрпоштою» і цінним листом з описом вкладення з кур’єрською доставкою. Другий екземпляр опису цінного листа та квитанцію Укрпошти краще залишити у себе. Після отримання повідомлення про доставку листа можна йти особисто, з оригіналами документів.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!