На альтернативні види опалення перейшли майже 20 закладів освіти області

Майже 20 котельних шкіл і дитсадків Дніпропетровської області переведені цьогоріч на альтернативне опалення. Тепер у закладах освіти, які обігріваються за допомогою соняшникових пелет, вугілля та електрики, по-справжньому тепло. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Президент України Петро Порошенко ставить завдання перед регіонами – мінімізація газової залежності та економія бюджетних коштів. Дніпропетровщина активно переходить на альтернативне паливо. За останні два роки в області переведені на твердопаливні котли понад 30 котельних у садках, школах і лікарнях. У бюджетних закладах стало набагато тепліше», – підкреслив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Цьогоріч на альтернативні види опалення перейшли 12 шкіл у Нікополі, Марганці, Верхньодніпровському, Солонянському, П’ятихатському, Новомосковському, Широківському районах, а також у Новолатівській і Новопокровській об’єднаних громадах.

Завдяки «альтернативці» стало тепліше в шести дитсадках Нікопольського, Солонянського, Верхньодніпровського районів та Марганця.

На сьогодні в регіоні працює більше сотні твердопаливних котельних. Здебільшого вони зведені без жодної копійки бюджетних коштів, це суто приватні інвестиції.

Практика показує, будувати такі об’єкти теплопостачання вигідно: тариф нижчий за газовий, а тепло можна регулювати залежно від погоди.