На Дніпропетровщині будують особливі будинки (Фото)

На Дніпропетровщині зводять сучасні будинки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Там виховуватимуться до 10 хлопчиків і дівчаток. Роботи нині киплять у Петриківці. Підрядники вже облаштували фундамент та звели стіни. Нині монтують перекриття. Про це повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Будівництво малого групового будинку в Петриківці розпочали восени 2018-го. Там мешкатимуть діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Серед них – хлопчики та дівчатка з інвалідністю.

«У будинку буде 5 спалень, вітальня, сумісна з кухнею і обіднім залом, комора і пральня. Там проживатимуть до 10 дітей. З ними займатимуться фахівці із соціальної роботи, психологи та вихователі», – зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту Петриківської селищної ради Наталія Терехова.

Діти ходитимуть до місцевої школи, матимуть кишенькові гроші та відвідуватимуть факультативи за власним бажанням.

Нині підрядники вже облаштували фундамент майбутнього будинку та звели стіни. Монтують перекриття і проводять комунікації. Згодом встановлять вікна та двері, утеплять фасад і зведуть автономну котельню.

Загалом в Україні планують збудувати 14 малих групових будинків. На Дніпропетровщині – чотири. Вони – у Петриківському, Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах.