На Дніпропетровщині можна побачити унікальні ікони (Фото)

На Дніпропетровщині Нікопольський краєзнавчий музей пропонує відвідати Різдвяну виставку сучасної української ікони за участю Львівської національної академії мистецтв (33 роботи) та Нікопольської іконописної школи Спасо-Преображенського собору, яка представила 26 робіт. Виставка триватиме з 12 грудня 2019 року до 22 січня 2020 року. Повідомляють в управлінні гуманітарної політики Нікопольської міської ради.

Виставка ікон художників Львівської національної академії мистецтв організована під егідою засновника та завідуючого єдиної в Україні кафедри сакрального мистецтва, професора, голови української спілки іконописців,народного художника України Романа Василика.

Майстер іконопису та його учні створили тисячі оригінальних сакральних образів і сюжетів,розписи церков випускники кафедри виконували по всій Україні та за кордоном – у Харкові, Львові та околицях, Івано-Франківську, Тернополі, Закарпатті, Венгожові (Польщі) , Сен-Жермені (Франції).

Викладачі та студенти кафедри є учасниками численних художніх виставок, мистецьких заходів різного рівня, беруть участь у різних Міжнародних пленерах, зокрема у пленері іконопису у Новиці (Лемківщина, Польща) та Замлинні (Волинь, Україна), співорганізатором та куратором яких є завідувач кафедри Р.Василик.