На Дніпропетровщині можна відвідати унікальні аудіоекскурсії

Відомі всім туристичні місця та особливі «родзинки», про які не пишуть в путівниках. Ніхто не розкаже про міста України краще, ніж його мешканці, впевнені дніпровські стартапери. Вони розробили спеціальний додаток wayme, у якому запропонували новий формат екскурсій. Місцеві мешканці розказують про рідне місто та показують улюблені куточки. У wayme можна послухати аудіоекскурсію під час прогулянки містом, подивитися фото, знайти вподобану пам’ятку на карті. Віртуальні гіди вже запрошують в захоплюючу подорож Дніпром, Києвом та Львовом.

Дізнатися від інженера конструктора про те, як створюють ракети на Дніпропетровщині. Пройтися вздовж річки Дніпро разом з істориком та дізнатися, що символізують всі пам’ятники та меморіали на найдовшій набережній Європи. Прогулятися козацькими стежками разом з досвідченим екскурсоводом. Все це можна зробити за допомогою додатку wayme. Його створили молоді та креативні люди Дніпропетровщини.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Коли приїжджаєш в інше місто на відпочинок, то можеш взяти платного екскурсовода, можеш пошукати цікавинки в інтернеті. Однак, якщо в цьому місті живе твій друг, то цікаві та особливі екскурсії на час всього відпочинку забезпечені. А чим більше друзів з різними інтересами, тим більше різносторонньої інформації можна дізнатися. І ми подумали, чудово було б мати такого друга у кожному місті, куди б ти не приїхав, та вирішили створити мобільний додаток, щоб поселити усіх місцевих експертів у вашій кишені. Щоб у будь-який час та день тижня ви завжди могли подивитися місто та дізнатися його цікавинки», – розповідає один з організаторів проекту, молодий ІТшник Сергій Пирогов.

Наразі на сайті http://wayme.tours вже можна знайти аудіоекскурсії Дніпром, Києвом та Львовом.

У Дніпрі це аудіоекскурсія «Набережна. Алея меморіалів», під час якої історик Юрій Фанигін розказує про незвичайні місця відомої всім набережної. Ви крокуєте маршрутом, а ваш телефон розповідає голосом Юрія Фанигіна про історію «Паруса» і «Поплавка», пояснює, що за храм стоїть на березі Дніпра.

Аудіоекскурсію «Козацькими стежками» створив професійний археолог Єгор Засипкін. Голос Єгора проведе парком Шевченка і покаже таємні ходи Потьомкінського палацу. Ви дізнаєтеся дивуючу правду про те, де насправді знаходиться центр козацтва.

Досвідчений інженер-конструктор з Південмашу підготував аудіоекскурсію «Парком ракет». Все про те, як будуються ракети на Дніпропетровщині та які таємниці приховує завод «Південмаш».

«За креативною та ідейною молоддю майбутнє. Дніпропетровська ОДА підтримує та допомагає реалізувати цікаві починання, навіть коли в їх реальність більшість не вірить. Для цього ми створили ІТ-коворкінг для молоді, проводимо конкурси проектів та стартапів. Туристичний додаток wayme – це новий погляд на екскурсійні маршрути», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

У планах записати аудіоекскурсії «Релігійний Дніпро», «Роут колекціонера», «Шляхами Донбасу» в Дніпрі, а також екскурсії Одесою та Харковом.

Організатори запрошують взяти участь в проекті всіх, хто має, що розповісти про своє місто чи село. Цікаві екскурсії допоможуть записати організатори проекту. Звертайтеся за телефоном: +38(093)-037-6311 або в соціальних мережах: https://www.facebook.com/wayme.tours, https://www.instagram.com/wayme.tours.
Завантажити додаток можна на сайті: http://wayme.tours.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь