На Дніпропетровщині нагадують рибалкам про загрозу перебування на льоду

28 грудня рятувальники 7-ї та 9-ї Державних пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області здійснили профілактичний об’їзд найпопулярніших місць перебування любителів зимової риболовлі міста Кам’янського.

Рятувальники виявили, що попри нестійкі погодні умови (крижаний покров не досить міцний) є завзяті рибалки, які все одно виходять на лід.

Любителі зимової риболовлі запевнили співробітників Служби порятунку, що добре знають правила безпечного перебування на кризі та дотримуються їх. У свою чергу співробітники ДСНС наголошували, що за таких погодних умов на лід виходити вкрай небезпечно та заборонено. Також рятувальники роз’яснили любителям підлідного лову правила порятунку людини, яка провалилась під лід.

«Не піддавайтесь паніці, утримуйтесь на плаву, уникаючи занурення з головою, кличте на допомогу. Намагайтесь вилізти на лід, широко розкинувши руки. Якщо рятуєте потерпілого, протягніть йому довгу жердину, дошку, або киньте мотузку тощо. Обов’язково повідомте про надзвичайну подію на водоймі до Служби порятунку за номером «101», – роз’яснюють рятувальники.

Спілкуючись із рибалками, співробітники ДСНС закликали дотримуватись правил безпеки, у разі недостатньої товщини льоду не випробовувати долю та не ризикувати власним життям й обов’язково слідкувати за дітьми. Співробітники пожежно-рятувального підрозділу навели приклади нещасних випадків, які траплялись на території міста й області, повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС.

Залишити відповідь