На Дніпропетровщині перевірили перевізників-претендентів на міжміські та приміські маршрути

На Дніпропетровщині спеціальна комісія навідала 10 підприємств, які беруть участь у конкурсі на міжміські та приміські маршрути області. Перевіряли документи, стан транспорту, умови в ремзоні, роботу механіків та медиків. Під час інспекцій виявили незначні порушення, здебільшого, у веденні документації. Результати перевірок врахуть при визначенні переможців конкурсу. Комісія оголосить їх 5 травня.

маршрути1

«Конкурс перевізників проходить у два етапи. Під час першого в прямому ефірі відкрили конверти з документами претендентів. Далі комісія перевірила самі підприємства. Наша вимога – безпека та комфорт пасажирів. Результати інспекцій комісія врахує під час другого етапу конкурсу. Він відбудеться 5 травня – буде оголошено переможців», – зазначив голова ОДА Валентин Резніченко.

маршрути2

Участь у конкурсі беруть 10 перевізників. Деякі з них готові обслуговувати одразу кілька маршрутів. Всі автопідприємства вже проінспектували представники управління інфраструктури ОДА, укртрансінспекції, національної поліції, профсоюзу, громадськості. Вони перевірили стан транспорту, умови в ремонтній зоні та роботу механіків.

маршрути3

«Щоранку оглядаємо всі машини, які виходять на маршрут, – розповів про свою роботу механік підприємства «11255» Геннадій Дейнега. Повністю перевіряємо стан автомобіля, ходову, освітлювальні прилади, гуму, чистоту в салоні. Якщо автомобіль в нормальному стані, випускаємо на лінію, є зауваження – відправляємо в ремзону».

На кожному підприємстві комісія завітала й до медиків. «Наш день починається о 4 годині ранку. Вимірюємо водіям тиск, пульс, перевіряємо тверезість. Тільки після цього вони виїздять на маршрут. За зміну обстежуємо понад 150 чоловіків», – поділилася інспектор з медобстеження автопідприємства «11231» Зінаїда Телік.

До таких перевірок підприємці ставляться з розумінням. Кажуть: цьогорічний конкурс набагато вимогливіший.

«Підприємство повинно розвиватися, не можна стояти на місці, – розмірковує директор автопідприємства «Карлссон» Віктор Бевзюк. – Конкурс став чеснішим. Під час онлайн-трансляції люди самі бачать, яке підприємство що виставляє, яку документацію надає».

До перевірених підприємств у комісії – незначні зауваження. Здебільшого, вони стосуються недоліків у веденні документації. Є кілька претензій й до умов роботи людей у ремонтній зоні.

Конкурс перевізників на 10 міжміських та приміських маршрутів оголосили в березні. 12 квітня в прямому ефірі відбувся перший етап. Представники конкурсної комісії відкрили конверт з документами від претендентів. Зараз триває перевірка інформації, наданої підприємствами на конкурс. Під час другого етапу відкриють конверт, де вказані маршрути, на які претендують перевізники. Після цього визначать переможців.

Залишити відповідь