На Дніпропетровщині поліцейський пес за лічені хвилини знайшов грабіжників (Фото)

Службовий пес Пако не помилився – по залишеним на місці події медичним рукавичкам одразу ж привів правоохоронців до гаража, де знаходились викраденні речі.

2 травня близько 11:00 до поліції Кам`янського надійшло повідомлення, що з приміщення станції технічного обслуговування автомобілів невідомі особи викрали майно, розпиливши металевий лист позаду приміщення.

Правоохоронці виїхали на місце події. До слідчо-оперативної групи долучились і молодший інспектор-кінолог Максим Ялоза разом зі службовим собакою Пако, повідомляють у прес-службі поліції.

службовий пес Пако

При огляді місця події були виявлені медичні рукавички, до яких Пако відразу підвів. І нюхові якості не підвели чотирилапого. Собака вміло взяв слід і вже через декілька хвилин привів правоохоронців до ряду гаражів – біля одного з них він вперто зупинився та наполегливо залаяв.

Правоохоронці відразу встановили власницю гаража, яка приїхала на місце і дозволила оглянути приміщення. В результаті там були знайдені викрадені речі. Власниця гаража пояснила, що все це вона купили у двох братів, особи, яких поліцейські відразу встановили. Обоє брати раніше судимі, один з них – наркозалежний.

По даному факту відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Пако вже не вперше допомагає правоохоронцям у розкритті злочинів.

службовий пес Пако

«Ми – напарники, я сприймаю свого собаку, як колегу, з яким ми працюємо в рівних умовах. Він дуже дисциплінований та надійний» – розповідає про свого чотирилапого друга кінолог Максим Ялоза.