На Дніпропетровщині працює незвичайний дизайнер

Васильківська громада має багато талановитих людей. Серед них і модельєр Анна Стецька. Своєю творчістю вона переконує, що дизайнер – це людина з нестандартним мисленням та нескінченними ідеями.

Знайшла себе

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Народилась Анна у Херсонській області, в селищі Асканія. Середню освіту здобула у Васильківському НВК №1. Гарні спогади лишилися в неї про цей заклад, і вона пишається   тим, що навчалася тут. Незважаючи на хист до шиття, дівчина займалася музикою, чудово грала на фортепіано. Але мрії стати дизайнером ніколи не покидали її. Ще в дитинстві Анна із цікавістю спостерігала, як мама моделювала та конструювала ексклюзивні сукні. Це надихало дівчинку на те, що треба йти до своєї мети. Вона настільки захопилася шиттям, що стала займатися і вчитися у різних майстринь. Одна із її наставниць – уродженка Васильківки Наталія Пухова. За настанови батьків майбутня кравчиня вирішила здобути вищу освіту, вступивши до Київського національного університету на факультет економіки. Але незабаром дівчина відчула, що гарне і величне місто їй чуже і не таке близьке, як рідний Дніпро. Згодом перевелася до Дніпропетровського національного університету ім. Гончара. Пізніше, у 2013 році вона вступила до Дніпропетровського коледжу технології і дизайну. І саме там розкрилася сповна, стала справжнім майстром своєї справи. Кожна лекція, кожна практика приносили нестримне задоволення. Анна відчувала, що нарешті знайшла власне покликання .

Творчий ­прорив

Першим визначним досягненням була практична робота зі стилем «Бідермеєр», що полягала в реконструюванні сукні з портрета «Незнайомка в блакитному» невідомого автора. Це й стало певним творчим злетом у житті Анни. Покази, інтерв’ю, запрошення на фешн-заходи – все це здавалося казкою для дівчини. Після такого успіху її запросили на випускний бал до Дніпропетровського коледжу технології та дизайну як почесного гостя. Наша землячка згадує з душевною теплотою цей момент, адже роки, проведені в закладі, були для неї найщасливішими.

«Мій перший показ вечірніх суконь, – говорить дизайнерка, – відбувся на церемонії «Оскар» на молодіжному фес­тивалі «Весняна акварель» у 2015 році. Мене там тепло зустріли. Мої моделі чудово вжилися в свої образи, передавши всю силу, красу, органічність, елегантність та неповторність убрання… Я дуже люблю свою роботу. Щодня йду із задоволенням і гарним настроєм, адже творити прекрасне можна тільки так. Хоча це й нелегкий «хліб», та мене він не зупиняє і не лякає. Буває, що робочий процес – не тільки захоплюючий, але й часто напружений. Проте що може бути найприємнішим для модельєра за гудіння швейної машинки?! Як вправно йде по тканині голка, рівномірно цокотить оверлок, як на суцільному полотні, ніби у казці, вимальовується привабливий жіночий стан. Легкий шифон, пружний капрон та фатин, блискучий атлас, ніжне мереживо та вишукані каміння Сваровські та ще чимало інших матеріалів, з яких створюється кожен виріб моєї нової колекції…» Сьогодні Анна – вже успішний дизайнер широкого профілю. Вона займається професійним пошиттям вечірніх, весільних суконь та нижньої білизни.

Особливе для особливих

Нещодавно, побачивши в соціальній мережі відеозапис концерту аматорів театральної студії «ТанНата» Васильківського районного Будинку культури, що відбувся на початку лютого цього року, дівчина написала лист організаторам заходу. В ньому вона висловила подяку за те, що колектив радує своєю творчіс­тю місцевих мешканців та збирає навколо себе багато талантів. Тож Анні було б дуже приємно, якби колектив прийняв як дарунок першу колекцію дизайнерки «Оскар», а учасниці творчих заходів виступали б у її сукнях. «Вони для мене – особливі, – каже Анна Стецька, – і хотілося б, щоб мої вироби були в особливих людей!» Колектив студії приємно вразила ця пропозиція. Адже нечасто зараз люди демонструють такі широкі вияви доб­роти для культурних діячів-аматорів. Батьки учасниць студії щиро дякують майстрині та бажають їй високих досягнень в улюбленій справі. А васильківці пишаються успіхами своєї талановитої землячки.

Анастасія Данилюк

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!