На Дніпропетровщині працювали онлайн-шахраї (Фото)

Поліція Кривого Рогу викрила онлайн-шахраїв. Під час обшуку в приміщенні “call-центру” знаходились 27 “працівників” , серед яких – 11 неповнолітніх осіб та організатор злочинної групи. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Слідчі встановили, що для своєї роботи організатор обладнав приміщення комп’ютерною технікою та найняв співробітників. Кожного дня вони здійснювали сотні телефонних дзвінків клієнтам банківських установ, представлялися працівниками служби безпеки банків та за різними схемами переводили кошти з їх банківських рахунків на свої.

Співробітники Покровського відділення поліції спільно з працівниками Криворізької місцевої прокуратури №2 провели ряд санкціонованих судом обшуків на території Кривого Рогу. В ході слідчих дій поліцейські вилучили 30 системних блоків, 28 навушників, 31 мобільний телефон, 2 предмети, схожі на пістолет, ніж, близько 130 тис. гривень, 1 700 доларів США та інші речові докази.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до незаконної діяльності та суму завданих збитків.