На Дніпропетровщині розбирають залізничні колії (Фото)

В ніч з 25 на 26 жовтня чоловіки викрали з діючих залізничних колій 791 клемний болт. В результаті цього була порушена цілісність залізничних колій. А це, в свою чергу, могло призвести до сходження з колій вантажних та пасажирських потягів. Повідомили в ГУ НП у Дніпропетровській області.

Клемний болт має вагу 1,1 кг та відноситься до елементу верхньої будови колії. Він служить для кріплення рейки до шпали.

зализниця1

В ніч на 26 жовтня до чергової частини на станції Кривий Ріг – Головний надійшло повідомлення, що на перегоні ст. Червоний Шахтар – ст. Грекувата працівники залізниці виявили чоловіка, який розбирав колії.

На місце події одразу прибули працівники поліції. Вони встановили, що у лісосмузі знаходяться ще четверо осіб, причетних до крадіжки болтів. У зловмисників було вилучено 791 клемний болт у 7 мішках, порожні мішки, паливно-мастильна речовина та чотири ключі. Всіх крадіїв затримали на місці злочину.

Злодії зізналися правоохоронцям у скоєному та розповіли, що планували викрасти якомога більше болтів. Для цього вони приїхали на місце злочину на автомобілі й взяли з собою порожні мішки. У майбутньому зловмисники планували усе викрадене здати на металобрухт.

За вказаним фактом слідчими були внесені відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) КК України та ч. 1 ст. 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) КК України. Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі.