На Дніпропетровщині розробили інформаційну платформу для співпраці науковців, бізнесу і влади

Поділитись своїми проектами, знайти допомогу для їх реалізації або залучити до вирішення актуальних питань науковців. Такі можливості для вчених, бізнесу і влади області пропонує спеціальна комунікаційна платформа Science & Industry connective platform. Ресурс розробили молоді вчені Дніпропетровщини та презентували під час засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів.

«За ІТ-технологіями майбутнє. Сьогодні Дніпропетровщина активно впроваджує їх у життя. Ми вже перейшли на електронні закупівлі, надаємо адміністративні послуги онлайн, започаткували ІТ-курси для бійців АТО та їх дітей, відкрили коворкінг-центр для студентів ІТшників. Це та багато іншого – результат спільної роботи ОДА та ІТ-волонтерів. Відтепер до ІТ-модернізації Дніпропетровщини долучилися юні науковці. Вони розробили онлайн платформу для комунікації бізнесу, науковців та влади», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко.

Свою ідею з комунікації влади, бізнесу та науковців запропонувала Рада молодих вчених Дніпропетровської області. Створена інформаційна платформа Science & Industry connective platform (SICP) дозволяє вченим розміщувати свої проекти і шукати партнерів для їх втілення. Науковці публікують анкети з описом свого досвіду, пропонують проекти з детальним планом їх реалізації та бюджетом. Підприємці та влада можуть підтримати та реалізувати будь-який з них, або залучити науковців до вирішення важливої бізнес чи управлінської ідеї.

«Для вчених це можливість втілювати науковий доробок та досвід в життя, – розповідає голова Ради молодих вчених Дніпропетровської області Роман Безус, – а для влади і бізнесу залучити до вирішення важливих питань талановитих спеціалістів з усієї області».

Платформа працює у тестовому режимі. Вчені та роботодавці вже зараз можуть реєструватись за посиланням . Повний запуск ресурсу планують за кілька місяців.

Залишити відповідь