На Дніпропетровщині унікальна садиба зустрічає гостей (Фото)

“Козацька садиба” селища Чортомлик Дніпропетровської області завжди рада гостям. Нещодавно до гостинного двору родини Касьянових завітали учні 6-В класу загальноосвітньої школи № 6. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Микола Касьянов та його дружина Ольга створили у Чортомлику автентичну козацьку садибу, яка вражає своїм національним колоритом. Найголовнішим – тут є коні, які викликають справжнє захоплення як у дорослих, так і дітей.

За словами Миколи Касьянова, мета їхнього проекту – показати багатство української історії та культури, відродити традиції, які є символом нашого народу. Дітлахи та їх батьки із задоволенням годували коней, фотографувалися з цими тваринами. Красуня Блискавка, пустотливий Казбек і, звісно, поні Ляля викликали справжнє захоплення.

Господар також продемонстрував власну майстерність верхової їзди, розповів про її особливості та правила догляду за кіньми. Ще одним яскравим моментом став показовий виступ місцевих козаків з віртуозною технікою володіння холодною зброєю, у тому числі шашкою і серпами.