На Дніпропетровщині з початку року викрили 54 корупціонера

У жовтні 2014 року був прийняти Закон України “Про запобігання корупції”. Ним чітко визначено перелік посадовців та діянь, за які зазначені особи підлягають притягненню до відповідальності, а також механізм врегулювання конфлікту інтересів.

Проте, посадовці всупереч Закону України, приймають ті чи інші рішення на користь себе або своїх рідних, знаючи про передбачену за вказані дії відповідальність.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Працівники Управління захисту економіки Нацполіції в Дніпропетровській області проводить системні заходи із встановлення порушників законодавства у сфері запобігання корупції, контролюють дотримання посадовцями законодавчих норм та вимог у різних сферах їх діяльності.

Треба зазначити, що здебільшого, викриті у корупційних махінаціях посадовці, відповідали за дотриманням ЗУ “Про запобігання корупції” і мали можливість усунути порушення, але, переслідуючи свої меркантильні цілі, цього не зробили.

З початку року складено 54 адміністративних протоколів на чиновників різних рівнів – порушників антикорупційного законодавства.

Серед посадовців, які притягуються до адміністративної відповідальності – керівники структурних управлінь райдержадміністрацій, заступники голів міст та районів області.

Треба зазначити, що більшість посадовців вже понесли покарання за протиправну діяльність у вигляді штрафу.

Так, за рішенням суду, за вчинення корупційного правопорушення, у якості штрафу доведеться сплатити 3,4 тисячі гривень керівнику управління однієї із райдержадміністрацій області, яка у 2015 році за своїм підписом видала наказ про особисте преміювання.

Усього, від початку року, судами області розглянуто 5 протоколів та накладено штраф на загальну суму 17 510 грн.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь