На Дніпропетровщині затримали адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

Співробітники Служби безпеки України затримали у селищі Солоне Дніпропетровської області місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

У середині минулого року приватний підприємець став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. Чоловік через Інтернет познайомився з представниками терористичної організації «ДНР» та погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали на інформаційно-політичних пабліках.

Він поширював інформацію, що дискредитувала Збройні сили України, популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР» та створення фейкової «дніпропетровської народної республіки». Адміністратор також інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців сільських районів та соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської пропаганди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь