На Дніпропетровщині затримали фуру з рекордним перевантаженням

На новому ваговому майданчику Дніпропетровщини затримали фуру з найбільшим перевантаженням. Порушення виявили на трасі Дніпро-Кривий Ріг. Перевізнику виписали штраф – 80 тис. грн. Про це повідомили в департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.

«За чотири роки в населених пунктах Дніпропетровщині капітально відремонтували понад 500 доріг. На кожну – 5-річна гарантія від підрядника. Оновили й покриття національних магістралей. Аби зберегти автошляхи від руйнації, облаштовуємо габаритно-вагові майданчики. Два з них вже працюють на трасах Дніпро-Кривий Ріг та Дніпро-Решетилівка», – розповіли в департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.

Рекордні порушення вагових норм виявили на криворізькій трасі.

«На магістралі Дніпро-Кривий Ріг зупинили вантажівку. Виявили значне перевищення – при нормі 16 тон, водій перевозив 30. Перевізнику виписали штраф на 80 тис грн, ще 510 грн мусить сплатити водій», – сказав начальник головного управління «Укртрансбезпеки» у Дніпропетровській області Олексій Степаненко.

Машини перевіряють представники «Укртрансбезпеки» і Національної патрульної поліції. На спеціально облаштованих майданчиках розміщують електронні ваги. Фура заїжджає на панелі для зважування – інформація передається до комп’ютера за допомогою Wi-Fi. Якщо показники перевищені – виписують штраф.

Загалом за місяць роботи майданчиків вже перевірили понад тисячу машин, з них перевантаженими виявилися більше півтори сотні. Перевізників та водіїв оштрафували на понад 900 тис. грн.