На Дніпропетровщині затримали групу «чорних» лісорубів (Фото)

Новомосковська поліція затримала групу «чорних» лісорубів. До складу групи входило 5 місцевих мешканців віком від 18 до 33 років. Чоловіків затримали на місці злочину поряд зі спиляними деревами. Також поблизу них виявили мікроавтобус, вантажівку та інструмент. Зазначають у ГУ НП України у Дніпропетровській області.

«7 серпня співробітники групи реагування патрульної поліції виявили у лісополосі поблизу села Губиниха Новомосковського району невідомих чоловіків, які вирубують дерева. Для встановлення всіх обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група Новомосковського відділу поліції. На місці злочину правоохоронці затримали незаконних лісорубів. У них вилучили спиляну деревину, два автомобілі та інструменти, які чоловіки використовували для скоєння злочинів. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3-х років. Триває досудове розслідування», – йдеться у повідомленні поліції.

Загалом з початку року новомосковська поліція зареєстрували 16 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу. Поліція закликає громадян бути відповідальним та не знищувати природні ресурси. Якщо ви стали свідком незаконної порубки дерев, прохання негайно повідомляти на лінію «102».