На Дніпропетровщині знову затримали хабарника (Фото)

Правоохоронцями Дніпропетровської області викрито злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди з підприємців регіону. Повідомляють в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області.

“Встановлено, що інспектори Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області регулярно здійснювали перевірки одних і тих же автозаправок тим самим перешкоджали законній діяльності автозаправних комплексів та створювали штучні умови для отримання неправомірної вигоди. За «спокійне ведення бізнесу» та припинення регулярних перевірок автозаправних комплексів посадовці вимагали 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди.  23 серпня оперативниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчими головного управління Нацполіції області та спецпідрозділом «КОРД» за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України було затримано начальника Державної екологічної інспекції – Головного Державного інспектора з охорони навколишнього середовища Дніпропетровської області одразу після одержання 1 тисячі доларів США неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні управління.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Слідчі дії тривають.