На Дніпропетровщині звільняють водіїв маршруток

Чотирьох водіїв маршруток звільнено, ще 25 отримали попередження про звільнення. Причина – злісне нехтування правилами перевезень. Порушення виявила система GPS-моніторингу, за допомогою якої ОДА вже три місяці контролює роботу перевізників. З тими, хто легковажно ставиться до безпеки та комфорту пасажирів, прощаються.

«Три місяці поспіль за допомогою GPS-системи відстежуємо, чи дотримуються правил перевізники міжміських та приміських маршруток. Це вже дало результати – водії стали більш дисциплінованими. Тим, хто нехтує безпекою та комфортом пасажирів, на дорогах області не місце. За підсумками тримісячного моніторингу, звільнено чотирьох водіїв-злісних порушників правил. Ще 25 отримали попередження: якщо не виправляться, будемо прощатися й з ними», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Через систематичне недотримання правил перевезення пасажирів роботи позбулися водії підприємств «Зігфрід-М», «Автотранссервіс» та «Північтранс».

Вже три місяці відділ транспорту Дніпропетровської ОДА складає рейтинг перевізників, що працюють на міжміських та приміських маршрутах. За допомогою GPS-системи реєструють перевищення швидкості руху маршруток та відхилення від маршруту. Щотижня визначають «переможців» у двох номінаціях: найшвидший водій маршрутки та максимальне відхилення від маршруту. Порушники отримують попередження, тих, хто не виправляється – звільняють.

На Дніпропетровщині більше 200 приміських та 240 міжміських маршрутів. На них працюють понад 800 машин.

Залишити відповідь