На Дніпропетровщині ошукали родичів військових та волонтерів (фото)

Суд Кам’янського району визнав винними трьох учасників організованої групи, які обманом заволоділи коштами родичів українських військових та волонтерів, призначеними на допомогу армії. За результатами публічного обвинувачення, представленого прокурорами Кам’янської окружної прокуратури, зловмисники були засуджені до 8,5 та 9,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Організована група використовувала соціальні мережі для виявлення інформації про збір коштів на підтримку Збройних Сил України та лікування військовослужбовців. Вони видали себе за представників міжнародних організацій, пропонували допомогу у іноземній валюті і під приводом конвертації коштів отримували доступ до онлайн-банкінгу жертв, привласнюючи гроші.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На Дніпропетровщині засуджено злочинців, які обманом вкрали кошти у родичів військових

Злочинці завдали потерпілим збитків на суму 1,3 млн грн. За ініціативи прокурорів на майно учасників групи накладено арешт, включаючи нерухомість і транспортні засоби, для відшкодування збитків. На момент оголошення вироку вже відшкодовано майже 330 тис. грн.

На Дніпропетровщині засуджено злочинців, які обманом вкрали кошти у родичів військових

Відповідальність за проведення досудового розслідування лягла на слідчі Кам’янського районного управління поліції ГУ Нацполіції, а оперативний супровід здійснювався Управлінням протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області. Учасники групи перебуватимуть під вартою до набуття вироку законної сили.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!