На Дніпропетровщині рятують природні скарби

На території Дніпропетровської та Запорізької областей знаходяться тисячі гектарів самозалісених земель. Вони є справжнім природним скарбом, який треба берегти та примножувати, але наразі ці території залишаються без належної уваги, стають жертвами безконтрольної діяльності людини та просто знищуються, бо формально не є лісами.

«ДП “Ліси України” спільно з громадами та міжнародними партнерами активно працює над збереженням та відновленням всіх лісових масивів країни. Одним із важливих кроків у цьому напрямку є проєкт Forest Recovery, завдячуючи якому ми можемо забезпечити захист та відновлення цих лісів . Аби ідентифікувати самозалісені та придатні для створення лісів площі, ДП “Ліси України” проводить спостереження, веде комунікацію з місцевою владою та аналізує супутникові знімки. Після – розпочинається діалог з громадами, подаються клопотання, стосовно передачі ділянок до державного фонду», – розповідають у  філії “Східний лісовий офіс”

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

На Дніпропетровщині наразі триває комунікація з Личківською громадою. Там рятують 351,1 га самозалісених земель. Личківська громада знаходиться у Новомосковському районі і включає селище та кілька сіл, що лежать поблиз мальовничої річки Самари. Місцеві лісові масиви поєднують у собі листяні та хвойні породи, вони не лише додають краси пейзажам, а й грають важливу роль у розвитку флори й фауни. Проте ці лісові масиви потребують постійного догляду та захисту, аби зберегти здоров’я та стійкість.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!