На Дніпропетровщині вогонь знищує все навколо (Фото)

На Дніпропетровщині триває період пожежної небезпеки і кількість займань на відкритих територіях росте з кожним днем. У більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором: мешканці нашого регіону або свідомо підпалюють суху рослинність, або нехтують правилами пожежної безпеки. Повідомляють в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Лише з початку доби 6 серпня, надзвичайники здійснили 125 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала 110 га. Загалом, загорання спостерігалось в усіх районах Дніпропетровської області. Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити такі тяжкі наслідки: загибель громадян; перекидання вогню на житлові, дачні, господарчі будинки та споруди; руйнування родючого шару ґрунту; загибель тварин; неконтрольоване поширення вогню, може призвести й до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів.

Нагадуємо, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!