На Дніпропетровщині зареєстрували понад 100 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції
З 11 по 18 серпня захворюваність на гострі кишкові інфекції на Дніпропетровщині знизилась на 7% у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомляється на сайті обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України. Пише Суспільне Дніпро.
За повідомленням лабцентру, усього за тиждень зареєстрували 118 випадків захворювання. Це на 25% нижче аналогічного періоду минулого року. Майже дві третини інфікованих – діти віком до 17 років.
Що відомо про гострі кишкові інфекції
До групи гострих кишкових інфекцій відносяться дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, паратифи та інші кишкові інфекції викликані патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами та вірусами.
Основними клінічними проявами цих захворювань є підвищення температури тіла, нудота, блювота, діарея, загальна слабкість.
Як уникнути інфекції
Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій медики радять вживати лише якісні продукти, купатися у чистих водоймах та дотримуватися п’яти наступних кроків до безпечної їжі:
- Підтримуйте чистоту: мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу; після відвідування туалету.
- Відокремлюйте сиру їжу від готової. Для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами та обробними дошками.
- Ретельно готуйте їжу: добре просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти.
- Зберігайте їжу при безпечній температурі.
- Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти.