На Дніпропетровщині зареєстрували понад 100 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції

З 11 по 18 серпня захворюваність на гострі кишкові інфекції на Дніпропетровщині знизилась на 7%  у порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомляється на сайті обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України. Пише Суспільне Дніпро.

За повідомленням лабцентру, усього за тиждень зареєстрували 118 випадків захворювання. Це на 25% нижче аналогічного періоду минулого року. Майже дві третини інфікованих – діти віком до 17 років.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Що відомо про гострі кишкові інфекції

До групи гострих кишкових інфекцій відносяться дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, паратифи та інші кишкові інфекції викликані патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами та вірусами.

Основними клінічними проявами цих захворювань є підвищення температури тіла, нудота, блювота, діарея, загальна слабкість.

Як уникнути інфекції

Щоб вберегти себе від харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій медики радять вживати лише якісні продукти, купатися у чистих водоймах та дотримуватися п’яти наступних кроків до безпечної їжі:

  1. Підтримуйте чистоту: мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу; після відвідування туалету.
  2. Відокремлюйте сиру їжу від готової. Для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами та обробними дошками.
  3. Ретельно готуйте їжу: добре просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти.
  4. Зберігайте їжу при безпечній температурі.
  5. Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти.

 

 

 

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!